ivo.sk
IVO na Ukrajine

Začiatkom júla sa traja experti IVO – Martin Bútora, Oľga Gyárfášová a Grigorij Mesežnikov - zúčastnili viacerých podujatí na Ukrajine . Cesta na Ukrajinu bola súčasťou projektu Ukrainians Stand Behind Euro-Atlantic Values: Ignorance is not Bliss  realizovaný v spolupráci s Democratic Initiative Foundation – DIF (Ukrajina). Úlohou IVO bolo sprostredkovať ukrajinskej verejnosti skúsenosti SR so vstupom do NATO, najmä aktivity, súvisiace so zvyšovaním úrovne podpory verejnosti pre členstvo v NATO.

Kľúčovou akciou bol seminár „NATO – spoločenstvo zdieľaných hodnôt“ v Diplomatickej akadémii MZV Ukrajiny. Účastníci seminára zastupovali všetky regióny Ukrajiny (s výnimkou Doneckého a Luganského). V rámci seminára sa uskutočnila prezentácia knihy “Cesta Slovenska do NATO” vydaná v ukrajinskom jazyku. Publikácia obsahuje analytické materiály o skúsenostiach Slovenska s prípravou na vstup do NATO, napr. komunikačnú stratégiu zvyšovania informovanosti, štúdie o činnosti MVO a postojoch politických strán, v neposlednom rade aj rozbor otázok týkajúcich sa politických a aj vojenských aspektov vstupu do Aliancie.

Pracovná cesta expertov IVO pokračovala seminárom v Donecku. V metropole Donbasu na pôde Vedecko-informačného centra pre medzinárodnú bezpečnosť a euroatlantickú spoluprácu pri Doneckej národnej univerzite sa uskutočnila prezentácia, spojená s diskusiou. Akcia bola určená  pre odborníkov, aktivistov MVO a zástupcov médií z Doneckej a Luganskej oblasti. Experti IVO vystúpili počas svojho pobytu v Kyjeve a Donecku aj v ukrajinskom rozhlase a televízii.



Celkový pohľad na účastníkov seminára  NATO – spoločenstvo zdieľaných hodnôt v Diplomatickej akadémii MZV Ukrajiny v Kyjeve.



Prezentácia Oľgy Gyárfášovej na tému Integrácia do Euroatlantických štruktúr



Zľava, Martin Bútora, čestný prezident IVO, Ilko Kučeriv, výkonný riaditeľ Nadácie demokratickej iniciatívy (Democratic Initiative Foundation, DIF) z Kyjeva, William Taylor, veľvyslanec USA na Ukrajine (v ruke drží publikáciu Cesta Slovenska do NATO, výstup zo spoločného projektu IVO a DIF), Grigorij Mesežnikov, prezident IVO



>> Späť na Aktuality

Videoaktuality

Kľúčové oblasti a udalosti vývoja bezpečnostného a obranného sektora SR v rokoch 1993-2023. 

Pri príležitosti 20-teho výročia vstupu SR do NATO sprístupňujeme publiáciu z roku 1998.

Thirty Years <br/>of Slovak Security <br/>and Defence Policy
Slovensko v šedej zóne? Rozširovanie NATO, zlyhania a perspektívy Slovenska

Výskumná štúdia zameraná na kľúčové oblasti digitálnej gramotnosti ľudí v preddôchodkovom a dôchodkovom veku.

Výskumná reflexia kľúčových postojov internetovej populácie SR v oblasti kybernetickej bezpečnosti.

 Digitálna gramotnosť 2023 - zaostrené na seniorov
Kyberbezpečnosť 2023 - optikou internetovej populácie SR

Autentické svedectvo o vývoji politickej slobody v ponovembrovom Slovensku a Česko-Slovensku. Udalosti rokov 1990-1992.

Proces prechodu k demokracii v kontexte formovania a fungovania slovenskej štátnosti.

Dva roky politickej slobody. Obnovené vydanie
Tridsať rokov samostatného Slovenska. Šesť pohľadov na formovanie štátu

Navštívte nás na Facebooku





Obsah © 2006 Inštitút pre verejné otázky.
Design © 2006 Komplot
Generuje redakčný systém BUXUS spoločnosti ui42.
Konverzný kurz: 1 EUR = 30,1260 Sk


tlačiťposlaťhore