ivo.sk
O CSR na Dni filantropie

Dňa 27. novembra 2013 sme v spolupráci s Fórom donorov (FD) a Medzinárodným tlačovým inštitútom (IPI) odprezentovali na odbornom workshope, ktorý sa konal v rámci podujatí Dňa filantropie 2013 výstupy projektu CSR (corporate social responsibility) a médiá: Legislatívne a praktické aspekty zobrazovania CSR aktivít v médiách z pohľadu korporácií, médií a regulátorov.

Analytik IVO a vedúci projektu Miroslav Kollár odprezentoval hlavné zistenia a odporúčania, ktoré vyplynuli prieskumu názorov stakeholderov na problematiku spoločensky zodpovedného podnikania a médií s dôrazom na aspekt legislatívnych a praktických bariér efektívneho informovania o realizovaných CSR aktivitách s prihliadnutím na spoločenskú zodpovednosť v samotnom mediálnom biznise. Predstavil tiež závery z analýzy zákona č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii z pohľadu legislatívnych bariér informovania o CSR aktivitách v elektronických médiách, ako aj rozhodovacej praxe regulátora – Rady pre vysielanie a retransmisiu a návrh odporúčaní ďalšieho postupu a komunikácie, ako aj z analýzy legislatívnych bariér pri informovaní o CSR aktivitách v printových médiách, ako aj činnosti regulátora v tejto oblasti a návrh odporúčaní.

Nasledujúcej diskusie sa zúčastnili Pavol Múdry (IPI), Radoslav Kutaš (Mediálny inštitút), Zuzana Mistríková (Rada pre reklamu), Lucia Faltinová (Fórum donorov), Konštantín Čikovský (zástupca šéfredaktora denníka Sme) a Tatiana Švrčková (Slovak Telekom).

Cieľom projektu je o. i. hľadať riešenie na zodpovedajúce mediálne ohodnotenie spoločensky zodpovedného podnikania firiem, ale i médií s cieľom nájsť vhodné formy publikovania týchto aktivít a neporušovať pritom etiku ani pravidlá týkajúce sa skrytej reklamy, či nevhodnej propagácie firiem; na základe komunikácie so stakeholdermi zadefinovať základné problémy v zobrazovaní CSR v médiách; na základe analýz existujúceho legislatívneho rámca a regulačnej praxe príslušných regulátorov zadefinovať legislatívne komformné hranice správania médií vo vzťahu k zobrazovaniu CSR aktivít, resp. v prípade potreby zadefinovať odporúčania pre zmenu legislatívy, resp. regulačnej praxe a prezentovať tieto zistenia a odporúčania stakeholderom a presadzovať ich do mediálnej praxe.

Realizáciu projektu podporili Nadácia Orange, Slovenské elektrárne a Slovak Telekom.

Pozvánka na podujatie (pdf)



>> Späť na Aktuality

Videoaktuality

Kľúčové oblasti a udalosti vývoja bezpečnostného a obranného sektora SR v rokoch 1993-2023. 

Pri príležitosti 20-teho výročia vstupu SR do NATO sprístupňujeme publiáciu z roku 1998.

Thirty Years <br/>of Slovak Security <br/>and Defence Policy
Slovensko v šedej zóne? Rozširovanie NATO, zlyhania a perspektívy Slovenska

Výskumná štúdia zameraná na kľúčové oblasti digitálnej gramotnosti ľudí v preddôchodkovom a dôchodkovom veku.

Výskumná reflexia kľúčových postojov internetovej populácie SR v oblasti kybernetickej bezpečnosti.

 Digitálna gramotnosť 2023 - zaostrené na seniorov
Kyberbezpečnosť 2023 - optikou internetovej populácie SR

Autentické svedectvo o vývoji politickej slobody v ponovembrovom Slovensku a Česko-Slovensku. Udalosti rokov 1990-1992.

Proces prechodu k demokracii v kontexte formovania a fungovania slovenskej štátnosti.

Dva roky politickej slobody. Obnovené vydanie
Tridsať rokov samostatného Slovenska. Šesť pohľadov na formovanie štátu

Navštívte nás na Facebooku





Obsah © 2006 Inštitút pre verejné otázky.
Design © 2006 Komplot
Generuje redakčný systém BUXUS spoločnosti ui42.
Konverzný kurz: 1 EUR = 30,1260 Sk


tlačiťposlaťhore